De firma Gefertec GmbH wordt sindskort vertegenwoordigd door Bender AM bv. Deze firma uit Berlijn levert machines die het 3D printen van metaal combineren met verspanen. De printmethode gebeurd op basis van het lassen m.b.v. lasdraad. Het proces van een Gefertec machine ziet er als volgt uit:

  1. Creatie van een CAD/CAM model;
  2. Printen van het product;
  3. 3D meting van de geometrie;
  4. Nafrezen op basis van de 3D meting.

 

De Gefertec machines zijn leverbaar met zowel 3- als 5-assige bewerkingsmogelijkheden. Daarbij zijn royale afmetingen onderscheidend in de markt van 3D printmachines.

Gefertec technologie

Gefertec voor de Nederlandse markt

De Gefertec machines zijn door hun combinatie van printen en bewerken de ideale machine voor verspanend Nederland. Rapid-prototyping krijgt een andere dimensie wanneer een prototype met een complexe zo eenvoudig is te maken. Ook de matrijzenindustrie zal in staat zijn om met enkelstuks-productie te kunnen concurreren. Zelfs met complexe matrijzen met inwendige kanalen. Het is raadzaam om de nabewerking van de producten te doen op een additionele freesmachine. Hiermee kan de Gefertec machine zich concentreren op het printen. Daarnaast is de snelheid en de nauwkeurigheid van een freesmachine in dit stadium nog niet haalbaar op de deze machine machine.

 

Gefertec logo

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website van Gefertec GmbH