Lithoz, gevestigd in Wenen, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van keramische materialen en additive manufacturing-systemen (3D printing) voor de eenvoudige en kosteneffectieve productie van hoogwaardige keramische prototypes, kleinschalige series en complexe onderdelen.

Gebaseerd op een lange-termijn onderzoek aan de Technische Universiteit Wenen, ontwikkelde Lithoz het gepatenteerde LCM (Lithography-based Ceramic Manufacturing) -proces. Het LCM-proces maakt de productie van high-performance keramische onderdelen mogelijk op het hoogste niveau, zonder gereedschap kosten. Vooral in termen van de dichtheid, kracht en precisie van de geproduceerde onderdelen voldoen aan de hoogste eisen van de keramische industrie en onderzoeksinstellingen.

Lithozadditive-manufacturing-systemen

Lithoz biedt zijn klanten een compleet systeem van machines, software en verschillende keramische materialen voor de efficiënte productie van keramische onderdelen zonder de noodzaak van nabewerking. Vanwege de hoge kwaliteit en nauwkeurigheid van de geproduceerde onderdelen, kunnen ze ook worden gebruikt bij serieproductie. Naast de standaardproducten biedt Lithoz ook ondersteuning bij klant specifieke ontwikkelingen en individuele oplossingen.

Lithoz heeft momenteel rond de 20 medewerkers op het gebied van polymeerchemie, keramiek, mechanische engineering, proces management en de toepassing / ontwikkeling van software. Dus Lithoz beslaat de gehele procesketen binnen het bedrijf.

Dankzij de lange termijn samenwerking met verschillende onderzoeksinstituten is Lithoz in staat om aan de hoge kwaliteit eisen van zijn klanten te voldoen en passen zij de producten perfect aan, aan de individuele behoeften en wensen. Lithoz zal zijn klanten ondersteunen bij het realiseren van de R&D-projecten met de jarenlange ervaring op nationaal en internationaal niveau.

 

Additive productietechnologieën

Additive productietechnologieën zijn productietechnieken die zijn gebaseerd op de sequentiële assemblage van dunne lagen om de gewenste geometrie van het definitieve 3D-part te bereiken.

 

– Modelbouw op de computer

Aan het begin van het proces wordt er een CAD-model gegenereerd. In tegenstelling tot conventionele vormgevingstechnieken zijn er vrijwel geen beperkingen met betrekking tot de geometrie van de structuur. Zeer complexe onderdelen kunnen direct worden vervaardigd zoals ze als getekend zijn, zonder de noodzaak van eventuele vereenvoudigingen.

 

– Layer-by-layer

Het genereren van de gegevens voor de afzonderlijke lagen wordt bereikt met speciaal ontwikkelde software dat het CAD-model virtueel opdeelt in dunne plakjes. Vervolgens worden deze lagen achtereenvolgens opnieuw “gemonteerd” op de machine tijdens het bouwproces. Het vormingsproces van de afzonderlijke segmenten plaatsvindt 2-dimensionaal in de x, y-vlak. De derde dimensie wordt gemaakt door het stapelen van deze lagen boven elkaar.

 

– Besparing van kosten en materiaal

In tegenstelling tot substractieve bewerkingen zoals slijpen, draaien of frezen, waarbij het werkstuk uit een groter stuk basismateriaal wordt gehaald, heeft men bij additive manufacturing alleen die hoeveelheid materiaal nodig van het volume van het uiteindelijke werkstuk. Deze aanpak helpt om grondstoffen te besparen en vermindert de bewerkingskosten aanzienlijk, met name bij de dure grondstoffen.

 

– Geen gereedschap kosten

Conventionele technieken zoals extruderen / persen of spuitgieten vereisen specifiek gereedschap en matrijzen voor elk afzonderlijk bouwdeel. Met additieve productietechnieken zijn geen gereedschappen of matrijzen nodig. Op deze wijze worden gereedschapskosten volledig geëlimineerd. De vormgeving van elk onderdeel wordt direct gerealiseerd uit de CAD-gegevens waarmee de snelle en economische productie van enkele onderdelen of kleinschalige series optimaal gerealiseerd wordt.

 

– Vormgeven zonder grenzen

Deze benadering biedt talloze nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen van een werkstuk. Gewoonlijk wordt de geometrie beperkt door de (conventionele) productietechniek. De structuren moeten zo worden ontworpen om op een geschikte manier de productie te doormiddelen van verspanen mogelijk te maken. Dus de mogelijke functionaliteit gaat grotendeels verloren terwijl de toepassing van additieve fabricagetechnieken de productie van functioneel superieure producten mogelijk maakt.

 

lithoz additive manufacturing manufacturer

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website van Lithoz.