Toepassingen in juwelen, horloges, kleding, schoeisel en kunstwerken, zowel met (edel)metalen als kunststoffen.

Additive Manufacturing is niet onderhevig aan ontwerprestricties en gaat voorbij aan conventionele productiemethodes. Deze methoden zijn ingegeven door productieaantallen / hoeveelheden en dat is hierbij niet of nauwelijks aan de orde. Ontwerpaanpassingen konden niet op korte termijn worden geïmplementeerd en geïndividualiseerde serie productie vergde veel moeite. Dit veroorzaakte veel druk op werkgebieden binnen de juwelen, horloges, schoenmode en webapplicaties. Zij worstelden met toenemende grondstof prijzen,  toename van individuele vormgeving en behoefte voor flexibele gedecentraliseerde serieproductie.

Gebruikers kunnen virtueel elk denkbaar ontwerp omzetten in een daadwerkelijk product. Economisch, flexibel, snel en met minimaal materiaalgebruik.

Additive Manufacturing voorziet in nieuwe oplossingen om de diverse uitdagingen op te kunnen pakken. Het opent vele nieuwe werelden van mogelijkheden voor ontwerpers en (industriële) vormgevers,

Toepassen van Additive Manufacturing, betekend dat objecten laag voor laag worden opgebouwd in één proces. Het materiaal is selectief aangebracht daar waar nodig voor sterkte en/of  functionaliteit, waardoor er een sterk en lichtgewicht object ontstaat.

Additive Manufacturing is gebaseerd op een volledig digitaal proces, garandeert een constant hoge kwaliteit, optimale verschalingsmogelijkheden en korte doorloop / levertijden.

De productie is economisch vanaf enkele stuks. Sommige lifestyle producenten beschikken al over speciale afdelingen waar product ontwerpers / vormgevers direct terecht kunnen voor ontwerpmogelijkheden en regels. Zij gebruiken AM voor productie van inrichtingszaken zoals verlichtingsarmaturen, meubels als ook modeartikelen waaronder kleding, juwelen, handtassen, brillen en allerhande vernieuwende vormen en structuren.