Beschrijving van DMT technologie

Het principe van DMT is relatief eenvoudig. Door een 3D CAD-bestand virtueel op te delen of in lagen te snijden, wordt vervolgens laag voor laag “opgespoten” middels een aanvoer van poeder met daar binnenin de hoogvermogen laserstraal. Er zijn sterke overeenkomsten met het al oude “oplassen”.

De laserstraal doet een smeltbad of “melt pool” ontstaan aan het oppervlak en in dit bad wordt een fijne bundel metaalpoeder geïnjecteerd. Het poeder wordt volledig gesmolten waarna het stolt tot een homogene massa. De laserbundel / injection nozzle beweegt binnen een 3-, 5- of zelfs 6-assig systeem.

Ten behoeve van de maatnauwkeurigheid, proces- en kwaliteitsbewaking van DMT wordt het proces continu bewaakt. InssTek machines beschikken hiervoor over een “closed-loop feedback control system”, dat continu de parameters bewaakt en deze, zo nodig, tijdens het proces bijstelt.

 

Twee verschillende productieprocessen

Om de klant toelaten het hoogste niveau van veelzijdigheid, heeft InssTek twee verschillende methoden van de vervaardiging ontwikkeld; Ten eerste, het “generatieve proces” en de andere is het “hybride productieproces”.

 

– Generatieve DMT productiemethode

In deze methode worden complexe 3D-structuren met de DMT technologie van de grond af opgebouwd.

 

– DMT hybride productiemethode

Om tijd en kosten te besparen, kunnen conventioneel geproduceerde werkstukken generatief worden afgerond. Het maakt het niet uit of deze gegoten, reeds bewerkt zijn, of dat ze een vlak 2D dan wel 3D oppervlak hebben.

Dit hybride productieproces levert een absoluut homogene structuur en kleur op vergeleken met het de oorspronkelijke/basis werkstuk en de DMT-structuur. Dit maakt een en ander zeer efficiënt en innovatief.